SUSTENABILITATE

5 motive sa cumparam de „la noi”

În instabilitatea economica, politica și sociala, cumpărăturile locale chiar contează. Poate azi, mai mult decât oricand, deoarece alegând un produs creat local, păstrăm circuitul economic și locurile de muncă, în cadrul comunității.

Va las cateva motive pentru care eu prefer oricand sa cumpar produse locale in detrimentul marilor branduri internationale.

  1. sustinem prietenii/ comunitatea. A cumpara de la un brand mic, inseamna a-i acorda incredere si a-i oferi bucurie. Acorda feed-back, sustine si incurajeaza productia locala.
  2. cresterea economiei si crearea de locuri de munca. Poate suna pompos, dar va zic ca este cat se poate de real. Am 4 angajati care mesteresc produsele pentru copii din atelierul LURA si care poate acum ar lucra in strainatate asa cum mare parte din oamenii calificati din Romania o fac.
  3. pe langa produs cumparam si o poveste. De multe ori cumparam emotional si daca argumentele de sustenabilitate nu „te ating”, sunt sigura ca povestea din spatele fiecarui mic produs merita cunoscuta.
  4. construim relatii frumoase. Nu vi s-a intamplat la targuri sa intrati in vorba direct cu producaatorul si sa aflati lucruri minunate despre el sau produsele pe care le vinde?
  5. este mai „eco”. Tot procesul de fabricare, ambalare și livrare se reduce atunci când alegi să cumperi local si astfel se reduce impactul asupra mediului.

Voi de ce alegeti sa cumparati sau sa nu cumparati produse romanesti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *