Diverse, Media

9 designeri care au fondat brand-uri cu produse pentru copii in Romania

ne-au povestit despre obiectele de suflet pe care le-au creat și despre cum designul, calitatea, principiile sustenabile și… un strop de magie sunt elementele principale atunci când devii antreprenor.

Nu pot sa va exprim bucuria, incantarea, fericirea si recunostinta atunci cand am cumparat de la un magazinul de presa revista din IUNIE 2021. Sa fii in paginile celei mai vandute reviste de moda din lume, ELLE, cu INNA pe coperta, e cel putin wow.

Dupa momentul euforic, am realizat ca aparitia nu este deloc intamplatoare. In spatele acestei foi sunt de fapt 4 ani de munca sustinuta. A mea si a echipei de productie carora le sunt recunoscatoare ca sunt alaturi de mine in crearea de produse de calitate pentru copii.

De 4 ani, LURA creează și produce decorațiuni și mobilier pentru spațiile destinate copiilor. Făcute din materiale naturale de calitate superioară și finisate cu lacuri și vopsele ecologice, obiectele ajung la forma finală după un proces complex în spatele căruia se află Raluca Scutaru, inginer constructor pasionat de design interior și activități D.I.Y. „Sunt o combinație între creativitate și antreprenoriat, între frumos și practic, între visare și dedicare”, spune Raluca despre ce înseamnă LURA.

Ideea atelierului LURA a luat naștere în urma unui eveniment mai puțin fericit, și anume când primul meu copil a căzut din pat  la vartsa de 5 luni. Deși inițial am pornit pe ideea de co-sleeping , patut atasat de patul matrimonial, alăptarea la cerere m-a făcut să trec destul de repede la “bed-sharing”. Momentul căderii a fost foarte șocant pentru noi, și am simțit nevoia unui pat cât mai aproape de nivelul solului, pentru a evita acest pericol. Era anul 2015 și pe piața din România nu se găsea nimic de genul acesta, așa că am început procesul de cercetare și documentare, aflând despre filosofia Montessori și despre mediul pregătit pentru copil.

La începutul lui 2017, am inchiriat un spatiu in Bucuresti și am angajat primul om din echipa. Am inceput cu realizarea  primului model de pat-căsuță produs în România  care a fost o adevarata provocare. Taieturile, prinderile, suruburile, totul era diferit fata de mobilierul din pal pe care stia sa il faca.  A fost reticent la inceput ca va reusi, dar eu nu cred in “ nu se poate”.

Nu pot spune ca a fost perfect. Cofondatorul Linkdin spunea ca

daca nu te simti rusinat de prima versiune a produsului tau, l-ai lasat prea tarziu

si cred ca are dreptate.

Prototiparea a fost dificila, fiecare client venind cu diverse cerinte. A durat mai mult de 1 an  pana am reusit sa gasim un numitor comun intre ce anume doreau parintii si ce se putea face astfel incat produsul sa fie sigur pentru copii, intre ce aveau nevoie copiii si ce acceptau parintii, intre pret si calitatea materialelor folosite. Imi aduc aminte ca la cateva luni de la lansare, furnizorul de profile de lemn pe baza carora stabilisem toate cotele ne-a anuntat ca nu mai continua productia pentru piata din Romania, avand cerere foarte mare pentru export. Asa ca am luat-o oarecum de la capat. Drumul e plin de bariere pe care trebuie sa le depasim, dar imi plac provocarile si lucrez in fiecare zi la visul meu.

Parintii au fost, si multi inca mai sunt, reticenti la culcarea bebelusului la nivelul solului. Lucrez la schimbarea unei mentalitati, si nu e un lucru usor. Adaptarea mobilierului la înălțimea copilului este unul dintre principiile noastre de bază. Pe lângă siguranță, o piesă de mobilier potrivită îi permite copilului să aibă acces la lucrurile sale. În felul acesta copilul nu mai depinde de un adult pentru lucrurile pe care le-ar putea face singur, ceea ce îi dă încredere în sine și îi oferă oportunități de explorare reale, care au legătură cu nevoile lui…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *