Am vazut zilele trecute pe grupuri de mamici, discutii despre profitul companiilor care executa paturi sau alte produse pentru copii pe comanda. Dragi mamici, nu spun ca un produs scump este neaparat de calitate (stiu si eu multe cazuri contrare), dar un produs de calitate pot sa va zic cu siguranta ca nu poate fi ieftin.

Si nu cred ca ar trebui sa comparam cazul in care  cineva mai harnic de fel se duce la un magazin de specialitate, cumpara niste sipci de brad, sau profile rectangulare, cateva cuie si o vopsea si reuseste sa faca in felul lui un anumit model de pat. Si daca nu iese chiar perfect…stiti cum e “ las’ ca merge si asa”, oricum l-am facut eu, am iesit mai ieftin, e foarte bine.

Da, este bine si poate ca merge, doar ca noi nu putem sa facem asa.  Este o diferenta de a iti face un prieten ceva in garaj sau in spatele blocului si a  fi o socitete cu angajati, chirii , taxe, impozite si toate cele necesare functionarii.

Noi am ales sa folosim doar lemn de calitate superioara de la furnizori de specialitate, desigur si cu un pret mai ridicat. Profile sunt din lemn de pin bine uscat si in plus este stratificat, o caracteristica care ii  ofera o rezistenta mai mare in timp, astfel incat sa nu se curbeze dupa 1 luna. Un profil standard, chiar daca este perfect drept cand il cumparati, se va curba in scurt timp. Eu cunosc cazuri, si cu sigurata va pot confirma cei care au incercat asta.

Apoi il debitam la dimensiunile dorite de fiecare ( care sunt ataaaat de diferite). Nu ne suparam ,ne place place treaba asta, chiar incurajam fiecare client sa adauge o nota personala in décor, desi pentru noi este mai dificil sa nu avem nimic standard. Il taiem in felul nostru astfel incat imbinarile sa fie perfecte, sa fie usor de montat de catre client si sa asigure rezistenta necesara.

Imbinarile sunt facute cu suruburi speciale astfel incat lemnul sa nu “se macine” si sa ramana fixe un timp indelungat. In plus il puteti monta si demonta de cate ori doriti fara ca gaurile sa se strice.

Ii rotunjim fiecare muchie, pentru ca ne place sa stim ca bebelusii/copiii sunt cat se poate de protejati. Siguranta copilului acasa este responsabilitatea fiecaruia desigur,  insa ce putem face noi, facem cu simt de raspundere. Destul ca trebuie sa  ii mai ferim de colturile meselor, bibliotecilor sau ce alte corpuri de mobilier are fiecare pe acasa.

Il slefuim bine, si cand zic bine inseamna chiar bine. Fiecare milimetru este slefuit manual si verificat astfel incat sa rezulte o suprafata neteda, cat mai fina la atingere. Sigur ca poti finaliza patul si fara aceasta procedura migaloasa, dar cand dai cu mana si iti intra o aschie ca in gardul de la bunica parca nu mai e asa frumos.

Apoi urmeaza vopsirea, care se face in 3 straturi, unul de amorsa si 2 de vopsea. Da, dureaza cateva zile procedura, apoi pana se usuca astfel incat sa poate fi transportat in siguranta mai trebuie sa asteptam  putin.  Si iata de ce nu poate fi facut in cateva zile. Intre straturi se mai slefuieste o data, si il consideram finalizat cand totul e perfect. Vopselele si lacurile sunt bineinteles pe baza de apa, potrivite pentru copii, iar nunatele pe care le putem oferi sunt diverse.

In plus oferim consultanta pentru a obtine cel mai bun model in functie de necesitatile copilului/familiei si bineinteles al spatiului pe care il aveti, iar rezultatele sunt mereu spectaculoase.

Somiera este si ea in sine un produs  de calitate confectionata din lamele elastice de lemn stratificat de  fag.

Si sa nu mai vorbim despre lucrurile aditionale, cum ar fi gardul sau tot felul de laterale de protectie, cutii de depozitare si alte idei minunate pe care le avem. Fiecare bara oricat ar fi de mica trece prin aceleasi etape. Oare stiti cat de migalos este un gard cu 30 de sipci de exemplu, si cat de mult imp iti ia sa il realizezi? Noroc ca avem oameni minunati carora le multumim dupa fiecare proiect pe care il fac cu atata rabdare.

 

Pupici si inspiratie!

Raluca

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *