Se scriu multe despre feng shui, insa cu greu poti gasi detalii despre ce inseamna cu adevarat si cum se aplica corect aceasta stiinta. Pentru ca da, feng-shui este o stiinta care foloseste masuratori precise si calcule matematice. Ce stiu majoritatea oamenilor, si ce stiam si eu inainte sa fac cursuri in domeniu, este un feng-shui comercial, cel in care visand la sanatate ,  la un partener ideal sau o afacere prospera ne punem un dragon, o broasca testoasa , o piramida sau ce am auzit ca ne aduce noroc in anul respectiv si asteptam miracolele.

Ei bine, nu. In fengshui fiecare spatiu este considerat unic si pentru a obtine un astfel de spatiu se incepe cu determinarea energiilor pozitive sau negative. Pentru a obtine rezultatele spectaculoase pe care ni le dorim trebuie sa traim si sa lucram pe energiile pozitive si sa evitam energiile negative. Dupa evaluarea prealabila a energiilor, pozitionam mobilierul pentru a beneficia cu adevarat de energiile pozitive, si aplicam remedii pentru a  le limita pe cele negative daca nu le putem evita. Daca nu stim ce energii avem in casa, este de evitat sa punem la intamplare televizorul, ceasul, fantani arteziene, sau orice alt obiect activ. Acestea puse unde trebuie pot activa energii bune, dar puse gresit pot amplifica energiile negative aducand astfel problemele aferente energiei pe care se afla.

Ideal este ca expertiza feng shui sa fie facuta inaintea construirii casei, astfel putand stabili functiunea camerelor  astfel incat sa  ne simtim bine energetic.  Vom putea astfel sa pozitionam dressinguri, bai, si spatii mai putin importante pe energii mai putin bune si dormitoarele, bucataia, livingul pe energii pozitive. Daca acest lucru nu a fost facut initial, este posibil sa trebuiasca sa schimbam functiunea unei camere, sa regandim amenajarea. Acest lucru poate sa insemne de la schimbarea pozitiei mobilierului, la folosirea anumitor culori sau  materiale care au in compozitie unul dintre cele cinci elemente fundamentale in Feng Shui: Lemn, Foc, Pamant, Metal si Apa. Si culorile au corespondent in cele cinci elemente folosite in Feng Shui ca remedii. Daca nu stim ce energii se afla in spatiu este de preferat sa pastram o cromatica neutra. Altfel, alegand la intamplare anumite culori, acestea pot face mai mult rau decat bine.

Pentru realizarea expertizei sunt necesare: anul aproximativ al incheierii constructiei cladirii, planul apartamentului/ cladirii, masurarea de catre specialist a orientarii fatadei cladirii, cu ajutorul busolei magnetice folosita in Feng Shui (luo pan-ul). Trasam diagonalele pentru a afla centrul apartamentului, apoi cu o busola masuram directiile cardinale din spatiul respectiv. Apoi vom imparti planul in 8 sectoare.  Analiza feng-shui nu poate fi facuta pentru o singura camera, calculele trebuiesc facute la nivelul intregului spatiu in care locuiti.  Si desi, nu este ieftin, nu puteti chelutui mai bine banii decat sa pastrati sau sa readuceti armonia in casa, sa anihilati problemele de somn sau invatare intampinate de copii, sa va recuperati sanatatea, sa iestiti din starea de oboseala sau slabiciune generala, sa va imbunatatiti cariera sau afacerea.

Costurile unei consultante Feng Shui pentru locuinta variaza in functie de tipul si dimensiunea proprietatii, intre 5 si 9 euro/mp.

Daca doriti sa achizitionati o locuinta (preferabil inainte de a o cumpara), daca doriti sa construiti o casa, daca doriti sa renovati locuinta sau sa o extindeti, daca aveti deja o locuinta si doriti sa va amplificati prosperitatea si sa va imbunatatiti relatiile de familie, daca doriti sa stabiliti cea mai buna pozitie a dormitoarelor, sufrageriei, biroului sau camerelor de studiu pentru ca toti membrii familiei sa fie avantajati
ne puteti contacta

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *