Am vazut zilele trecute pe un grup de mamici, discutii aprinse despre profitul companiilor care executa paturi casuta sau alte produse pentru copii pe comanda. Dragi mamici, nu spun ca un produs scump este neaparat de calitate (stiu si eu multe cazuri contrare), dar un produs de calitate pot sa va zic cu siguranta ca nu poate fi ieftin.
Sincer, cand m-am apucat eu sa fac paturi casuta, in Romania nu facea nimeni. Nu aveam nici un termen de comparatie, nu stiam cat ar putea costa. M-am gandit fix ca voi. Cat poate sa coste? Cateva lemne, niste vopsea. gata patul! As putea sa va zic acum la cate aspecte nu m-am gandit si de ce in preturile pe care le gasiti acum profitul este atat de mic incat ma gandesc sa ma reprofilez 🙂
In primul rand este o diferenta intre a iti face un prieten ceva in garaj sau in spatele blocului si a fi o societate comerciala cu angajati, chirii , taxe, impozite si toate cele necesare functionarii. Oare stiti cat costa o autorizatie de mediu? sau protectia muncii? sau stingatoarele? sau….sau…
Eu am ales inca din prima zi sa functionez corect si legal. Vrem o tara ca afara, mergem in piata si scandam JOS CORUPTIA! si apoi mergem acasa si incurajam chiar noi coruptia. cum? Alegand un produs de cei care fac evaziune fiscala pentru ca este mai ieftin. Asa se creaza un cerc vicios din care cu greu vom iesi.
In al doilea rand sunt MATERIALELE. Suntem cu totii obisnuiti cu palul care il tai, ii pui suruburi si gata mobilierul. Ei bine la lemn situatia se schimba total.
Lemnul trebuie slefuit, si nu o data, de mai multe ori. Pe toate partile astfel incat sa rezulte o suprafata neteda, cat mai fina la atingere. Sigur ca poti finaliza patul si fara aceasta procedura migaloasa, dar cand dai cu mana si iti intra o aschie nu mai e asa frumos. Oare stiti cat de migalos este un gard cu 40 de sipci de exemplu, si cat de mult timp iti ia sa il realizezi? si stiti ca exista anumite norme cu distanta dintre barele gardului astfel incat un bebelus sa nu isi poata prinde capul intre ele. iese mai ieftin daca raresti barele, dar siguranta face parte din calitate.
Apoi urmeaza vopsirea, care se face in 3 straturi, unul de grund si 2 de vopsea sau lac. Da, dureaza cateva zile procedura. Vopselele si lacurile sunt bineinteles pe baza de apa, potrivite pentru copii, iar nunatele pe care le putem oferi sunt diverse.
In plus, am ales sa folosim doar lemn de calitate superioara de la furnizori de specialitate. Daca ati fost curiosi sa mergeti intr-un magazin de bricolaj ati vedea ca mare parte din profilele de lemn sunt deja curbe, si chiar daca le alegeti pe cele mai drepte , ele vor ajunge la fel in scurt timp pentru ca lemnul este un material care lucreaza daca nu este tratat corespunzator.
Lemnul din magazinele de bricolaj nu este lemn pentru mobilier, e utilizat in mare parte pentru garduri sau in constructii.
Imbinarile sunt facute astfel incat sa il puteti monta si demonta de cate ori doriti fara ca lemnul sa „se macine”.
Ii rotunjim fiecare muchie, pentru ca ne place sa stim ca bebelusii si copiii sunt cat se poate de protejati. Siguranta copilului acasa este responsabilitatea fiecaruia desigur, insa ce putem face noi, facem cu simt de raspundere. Destul ca trebuie sa ii mai ferim de colturile meselor, bibliotecilor sau ce alte corpuri de mobilier are fiecare pe acasa.
In plus oferim consultanta pentru a obtine cel mai bun model in functie de necesitatile copilului/familiei si bineinteles al spatiului pe care il aveti, iar rezultatele sunt mereu spectaculoase.
Somiera este si ea in sine un produs de calitate confectionata din lamele elastice de lemn stratificat de fag. Sunt aceleasi lamele folosite la paturile pentru adulti, pentru ca de cele mai multe ori paturile sunt facute de dimensiuni mai mari astfel incat sa doarma si un adult cu copilul.
Nu va mai zic de utilaje. Ar mai fi multe, vroiam doar sa stiti ca lucrurile nu sunt mereu asa usoare cum par a fi.
Cu drag,
Ralu