Materiale

Ce material folosim? Cele mai bune pentru copii!

  • Pinul este una dintre cele mai utilizate materii prime lemnoase din lume deoarece creste rapid in Scandinavia dar si  în plantatii private din întreaga lume. El are o textura uniforma , se finiseaza bine si rezista la contractie, umflare si deformare. Este utilizat chiar în constructia de case pe structura de lemn.
  • Lemn de pin pe care il folosim este din import Austria cu toate verificarile de calitate sirezistenta. Este bine uscat si in plus este stratificat, o caracteristica care ii  ofera o rezistenta mai mare in timp, astfel incat sa nu se curbeze dupa 1 luna cum se intampla cu materialele de calitatea a II-a din magazinele de bricolaj .Ii rotunjim fiecare muchie, pentru ca ne place sa stim ca cei mici sunt cat se poate de protejati. Siguranta copilului acasa este responsabilitatea fiecaruia desigur,  insa ce putem face noi, facem cu simt de raspundere. Il slefuim bine, si cand zic bine inseamna chiar bine. Fiecare milimetru este slefuit manual si verificat astfel incat sa rezulte o suprafata neteda, cat mai fina la atingere. Sigur ca poti finaliza patul si fara aceasta procedura migaloasa, sau se poate face pe repede inainte “ca merge si asa”, dar la noi nu merge.

Despre avantajele patului de pardoseala puteti citi aici

  • Somiera este din lamele rezistente de lemn de fag debitate la masurile necesare fiecarui client. Pentru latimi de pat mai mari de 120 cm, somiera este impartita in 2 astfel incat lamelele sa reziste solicitarilor unui copil caruia ii place cu siguranta sa sara in pat
  • Deoarece copiii vin în contact zilnic cu lacul mobilierului, este important sa va asiguram ca substantele folosite pentru finisajul mobilierului sunt de origine naturala:  lacuri si vopsele pe baza de apa, ceara de lemn pe baza de ceara de albine, uleiuri cerate si emulsii din seminte si/sau rasini naturale. Sunt o sumedenie de situatii in care vopseaua eco este aproape obligatorie. Un prim exemplu ar fi camerele pentru copii, in care ultimul lucru pe care ni-l dorim este degajarea vaporilor toxici, caracteristica vopselelor „clasice”. Un alt caz la fel de imperios este cel al persoanelor alergice la substantele chimice (din ce in ce mai numeroase in societatea moderna). Substantele folosite pentru finisaje sunt lacuri naturale pe baza de apa, sau uleiuri naturale, fara formaldehide, solventi sau coloranti toxici. Se poate vopsi orice culoare. Mentionati culoarea dorita in formularul de comanda.Pentru vopsire  trebuie sa aveti in vedere ca produsele manufacturate si cele din materiale naturale precum pielea, lemn masiv, furnir, nu pot fi fabricate identic din punct de vedere al texturii, nuantelor de culoare pe diferite suprafete si a particularitatilor aparente pe material. Cumparatorul este de acord cu faptul ca produsele din lemn masiv pot prezenta mici crapaturi sau noduri în functie de natura lemnului sau ca pot aparea mici crapaturi functie de conditiile în care sunt pastrate produsele . Acestea nu sunt considerate defecte de calitate.