hello@lura.ro /0746.572.419

luni-vineri 9AM – 5PM

Despre Lura Atelier

Despre Lura Atelier

Ce facem?

Lura atelier executa piese de mobilier pentru spatiile destinate copiilor (camere, gradinite, locuri de joaca)

Executam piese de mobilier cu dimensiuni standard pe care le puteti comanda online din Lura shop sau personalizate nevoilor dvs in cazul in care aveti nevoie de altceva.

Operatiunile cele mai importante din atelier sunt:

FREZARE

Pentru siguranta copiilor, toate muchiile si colturile sunt rotunjite . Siguranta copilului acasa este responsabilitatea fiecaruia desigur,  insa ce putem face noi, facem cu simt de raspundere. Avem destule alte piese de mobilier in casa de care trebuie sa ii ferim.

SLEFUIRE

Fiecare milimetru este slefuit si verificat astfel incat sa rezulte o suprafata neteda, cat mai fina la atingere.

VOPSIRE

Vopsirea se realizeaza in 3 straturi (unul de grund si doua de vopsea/lac)

Ce materiale folosim?

Cele mai bune pentru copii!

Incurajam folosirea lemnului natural fara substante periculoase  pentru copii. Mobilierul din pal este alternativa de compromis pe care o facem din considerente economice. Cunoscand insa efectele daunatoare si calitatea slaba ale acestui material nu este sustinut de noi  in magazinul online, ci doar la comanda daca nu se poate folosi altceva.

Desi investitia initiala este mai mare, un mobilier din lemn natural va arata mai bine, va dura mai mult, si  va oferi un mediu sanatos. Luati in calcul ca lemnul poate fi usor reconditionat, revopsit, redesenat, pentru a fi în pas cu moda. De aceea este o investitie care merita. La un mobilier din pal, melamina se poate desprinde la socuri si nu mai poate fi refacuta, nu permite asamblari multiple iar efectele daunatoare asupra sanatatii sunt demonstrate de mai multe studii.

PROFILE LEMN MASIV – pentru cadrul paturilor casuta

Pentru cadrul de rezistenta al casutei, folosim lemn de pin import Austria cu rezistenta mecanica mare, incadrate in Clasa de calitate I .

Datorita umiditatii scazute si a faptului ca sunt inlaturate defectele lemnului (noduri, fisuri), acesta nu isi modifica dimensiunile. Tendinta de a crapa si fisura este posibila, dar este foarte mica. Nu se pot compara cu profilele de lemn din magazinele de bricolaj care prezinta abateri inca de la cumparare.

Pinul este una dintre cele mai utilizate materii prime lemnoase din lume deoarece creste rapid in Scandinavia dar si  în plantatii private din întreaga lume. In acest fel folosim un material natural, insa protejam si mediul inconjurator.

PLACI LEMN MULTISTRAT (placaj lemn) pentru alte elemente

Placajul este un produs derivat din lemn, realizat din trei sau mai multe straturi de foi de furnir suprapuse. Placajul este un material durabil (placile cu un numar mai mare de furnire sunt mai rezistente). Placajele se impart in cele de uz general, pentru industria mobilei sau placaje de exterior ori cu utilizari speciale folosite in constructii sau aviatie.

Fata de PAL, la inserarea cuielor sau a suruburilor nu se descompune, datorita faptului ca este un produs stratificat

PANOURI LEMN MASIV

Acestea prezinta crapaturi si noduri, care dau farmec si viata lemnului natur. Insa lemnul este un material care lucreaza, adica la diferente de temperatura /umiditate se dilata sau se contracta astfel incat apar deformari. Aceste abateri sunt admise pentru elemente mici si care nu reprezinta elemente de rezistenta.

Finisajul potrivit pentru acest material este ceara, uleiul sau lacul inclor. Procesul natural de deformare a lemului masiv, duce la craparea vopselei si implicit la un aspect neplacut al piesei.

Bare rotunde lemn de fag

LAMELE ELASTICE LEMN pentru somiera

Pentru ca de cele mai multe ori unul dintre parinti doarme cu cel mic, lamelele folosite pentru somiera sunt similare cu cele pentru paturile de adulti. Lamelele sunt elastice si resistente, debitate la masurile necesare fiecarui pat. Pentru latimi de pat mai mari de 120 cm, somiera este impartita in 2 astfel incat lamelele sa reziste solicitarilor.

Somiera este tip”rola”. Se poate ridica si pune foarte usor astfel incat sa stergeti sub pat daca este nevoie.

VOPSEA PROFESIONALA pe baza de apa

Deoarece copiii vin în contact zilnic cu lacul mobilierului, este important sa va asiguram ca substantele folosite pentru finisajul mobilierului sunt de origine naturala:  lacuri si vopsele pe baza de apa, ceara de lemn pe baza de ceara de albine, uleiuri cerate si emulsii din seminte si/sau rasini naturale fara formaldehide, solventi sau coloranti toxici. Sunt o sumedenie de situatii in care vopseaua eco este aproape obligatorie. Un prim exemplu ar fi camerele pentru copii, in care ultimul lucru pe care ni-l dorim este degajarea vaporilor toxici, caracteristica vopselelor „clasice”. Un alt caz la fel de imperios este cel al persoanelor alergice la substantele chimice (din ce in ce mai numeroase in societatea moderna)

Se poate obtine orice nuanta va doriti

Pentru vopsire  trebuie sa aveti in vedere ca produsele manufacturate si cele din materiale naturale precum pielea, lemn masiv, furnir, nu pot fi fabricate identic din punct de vedere al texturii, nuantelor de culoare pe diferite suprafete si a particularitatilor aparente pe material.