E simplu cand ambii parteneri se simt bine in aceeasi canapea de piele sau amandoi prefera albastru. Nu mai e la fel de simplu cand doamna vrea flori si roz si catifea si romantism, iar domnul  vrea minimalism in alb si negru cu dungi.

E drept ca de cele mai multe ori barbatii nu se implica in amenajare, si atunci femeia cumpara doar elementele care ii plac ei. In felul acesta insa, daca gusturile in materie de design interior difera, doar ea va fi cea care se va simti bine, el fiind usor stingher printre flori si pasarele. Trebuie gasit un echilibru intre cele doua stiluri, astfel incat ambii parteneri sa se simta confortabil cand vin acasa.

Se spune ca “cine se aseamana se aduna”, deci cu siguranta exista puncte comune intre parteneri. Unele le-ati descoperit, altele le descoperim noi. Prima intalnire cu un designer de interior e ca la psiholog, acesta incercand sa afle cat mai multe lucruri despre dvs. Ce va place, ce va displace, ce hobby-uri aveti, daca aveti alergii, ce amintiri pretuiti si asa mai departe. De aceea, de multe ori merg la un potential client si plec dupa finalizarea proiectului de la un prieten. Si imi place la nebunie treaba asta!

Nu este usor sa combinati materialele, culorile, texturile, astfel incat sa obtineti un tot unitar care sa imbine doua stiluri diferite.  Puteti vedea un exemplu in imaginea de mai sus, unde stilul lui se evidentiaza prin culori (bleumarin, negru, turquoise),  iar al ei prin materialele folosite (catifea, blanita, paiete).  Picioarele metalice aurii ale scaunului isi regasesc corespondent in mesajul motivational de pe perete cu un format romantic. Nimic nu este intamplator!

Daca doriti totusi sa decorati singuri casa si nu sunteti siguri de anumite combinatii, pentru a nu da gres, va recomandam sa evitati excesele de orice fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *