hello world!

Bun-venit in lumea mea!

Sunt Raluca, si din inginer constructor m-am transformat in „avocatul” sigurantei copiilor dupa ce primul copil mi-a cazut din pat la varsta de 5 luni. Inainte sa am copii, nu as fi crezut ca este posibil ca unor parinti responsabili sa li se intample asa ceva. Ba chiar i-am judecat pe altii la auzul unor astfel de intamplari. Ca doar se stie ca suntem cei mai buni parinti inainte sa avem copii

Ei bine, dupa eveniment, la un search pe internet am aflat ca erau multi parinti in situatia mea si am zis ca trebuie sa fac ceva! Am gasit raspuns acestei provocari in sistemul Montessori, insa in 2015 era putin promovat in Romania. Erau cateva crese si gradinite, insa acasa nu tinea nimeni cont de aceste principii si nici nu existau producatori romani de astfel de mobilier . Din nevoia unui pat la nivelul solului a luat nastere LURA.

cred in ideea de a face ceva cu sens, si nu doar de a vinde ceva. Nu ma regasesc in campanii agresive de marketing , in cumpararea de folowers, sau in Black friday. Cred in conexiunea cu clientii mei dincolo de “platesc, primesc”. Cred intr-o frumoasa aventura pe care o parcurgem impreuna pentru a obtine varianta optima de amenajare a spatiului.

Principiile de baza de care tin cont in realizarea mobilierului sunt

  • CALITATEA materialelor si finisajelor
  • SIGURANTA MOBILIERULUI. De cele mai multe ori CALITATEA SI SIGURANTA se confunda intre ele, insa va pot da un exemplu concludent. Desi pot face gardul unui patut rezistent, din materiale de foarte buna calitate, acesta intruneste normele de siguranta daca distanta dintre bare este intr -un anumit interval, astfel incat copilul sa nu isi poate prinde capul intre bare. Din motivul “siguranta” amenajarile pornesc de la produsele de pe site, pentru ca acestea sunt testate si verificate. Tot din acest motiv sunt adaugate la un interval destul de mare noi produse pe site. Marii producatori de mobila sunt verificati pentru respectarea normelor de siguranta, insa la mobilierul pe comanda de cele mai multe ori verificarea o face clientul. In calitate de mama, produsele care ajung la vanzare sunt cele in care am incredere. Natural, doar asa pot face lucrurile.
  • ADAPTAREA MOBILIERULUI LA INALTIMEA COPILULUI astfel incat copilul sa nu fie nevoit sa apeleze la un adult pentru lucrurile pe care le poate face singur
  • FUNCTIONALITATEA. Mobilier pe comanda nu inseamna reproducerea unui obiect pe care l-am vazut in alta parte, ci adaptarea lui la copilul/familia/spatiul nostru. Etapa de DESIGN THINKING este foarte importanta in realizarea mobilierului pe comanda pentru ca doar asa putem obtine un mobilier functional, nu doar frumos.

Montessori este un stil de viata si dupa parerea mea ar trebui extins in toata casa, nu doar in camera copilului. Inainte de a avea copii Montessori trebuie sa fim parinti Montessori

Copiii absorb calitatile mediului in care se dezvolta, de aceea este important sa fie pregatit de adulti care cunosc etapele de dezvoltare ale copilului. Daca in clasele Montessori mediul este pregatit de educatori, acasa rolul revine parintilor si implicit noua. Poate suna ciudat insa eu, in calitate de designer de produs si producator de mobilier, simt cum contribui la dezvoltarea armonioasa a copiilor si ma bucur pentru fiecare familie pe care o pot indruma si ajuta si pentru fiecare copil care are o astfel de familie.

Iubesc ceea ce fac si le multumesc tuturor celor care au contribuit la implinirea acestui vis. Fiecare produs LURA este incarcat cu energie pozitiva, cu atentie, rabdare, dragoste si o picatura din sufletul meu!

Despre mine in alt fel: nu pot trai fara mere, iubesc marea, am fobie de gandaci, imi place limba chineza si mi-as dori ca orice copil sa fie iubit.

Related Posts

by
Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares